Mikrožalumynai

Mikrožalumynai

Tai labai jauni prieskoninių augalų ir daržovių augalai, subrandinę vieną ar du tikruosius lapelius. Priklausomai nuo pasirinktos augalo rūšies, mikrožalumynai įprastai auginami iki 14 dienų. Tokiu būdu augalai pasižymi ryškiu skoniu ir aromatu. Juose gausu biologiškai aktyvių medžiagų, mineralų ir vitaminų.
Mikrožalumynų panaudojimo alternatyvų yra daug: jie gali būti dedami į salotas, tai puikus garnyras bei sveikas ir koncentruotu skoniu pasižymintis sumuštinių ar kitų patiekalų ingredientas. Mikrožalumynus įdėjus į polietileno plėvelės maišelius, galima laikyti šaldytuve kelias dienas. Tačiau geriausia juos vartoti šviežius.

mokrizalumynu nauda

Mikrožalumynų nauda

Mikrožalumynai įprastai auginami iki 14 dienų, tokiu augimo tarpsniu augalai turi daug naudingų medžiagų – mineralų, vitaminų, biologiškai aktyvių junginių.Šios daržovės vertinamos ir gurmanų, ir sveikos gyvensenos šalininkų. Mikrožalumynai, būdami turtingi karotinoidais ir vitaminu C, saugo organizmą nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio.
Mikrožalumynai turtingi įvairių naudingų medžiagų: vitaminų, fermentų, mineralinių medžiagų, chlorofilų, antioksidantų, biologiškai aktyvių medžiagų. Nustatyta, kad mikrožalumynai turi daugiau biologiškai aktyvių medžiagų negu sėklos ar subrendęs augalas. Tai natūralus ir ekologiškai saugus maistas. Sunku rasti analogišką produktą, kuris būtų naudojamas maistui didžiausio biologinio aktyvumo metu.


Ūkyje auginame 10 rūšių mikrožalumynus:

Mikrožalumynus auginame natūraliai bei mūsų pačių ūkyje išgaunamoje dirvoje (substrate, kuris yra biohumuso mišinys) ir naudojantis mūsų pačių išaugintas daržovių sėklas, tad dėl šių, dar vadinamų, super maistu, daržovių kokybės esame užtikrinti. 

Įsigyti mikrožalumynų galite susisiekus su mumis žemiau nurodytais kontaktais, arba mūsų el. parduotuvėje.