Ingredientai
- Smidrų/šparagų gera sauja
- 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
- 1 kiaušinio
- 2 česnako skiltelių
- 120 ml grietinėlės
- 50 g sūrio (parmezano arba kokio kito, ko turite šaldytuve)
- 150 g kumpio
- Žalumynų (mėtos ir petražolės), pipirai
Gaminimas
- Smidrus/šparagus apvirti. Mesti į verdantį vandenį maždaug 5 minutėm. Ištraukus nuplauti po šaltu vandeniu – atvėsinti.
- Česnako skilteles smulkiai supjaustyti, išplakti su kiaušiniu ir grietinėle, įtarkuoti sūrio.
- Tešlą iškočioti plonai (kad būtų apie 0,5 cm) ir rankomis arba lėkšte padaryti apskritimą, galima ir keturkampį… Aplinkui apipjauti ratuką, bet pjauti tik tiek, kad paliktų žymę, o ne atsiskirtų nuo apskritimo… Vidurį subadyti šakute, o aplinkui, jei liko tešlos ir yra noro, galima dar apdėti papildomą juostelę, nes tai bus „torto“ kraštas.
- Tada tą blyną pašauti į orkaitę 5 minutėm, kad tik pradėtų kepti ir kilti.
- Ištraukti ir vidurį suploti, o kraštus palikti, nes kraštai sulaikys „įdarą“.
- Ant tokio truputį pakepto blyno į vidurį tiesti plonai pjaustytą kumpį, smidrus/šparagus, užpilti grietinėlės mase ir kepti 200 c orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!
Šparagų ir kitų daržovių galite įsigyti ir pas mus. Dėl produktų kokybės esame garantuoti, kadangi patys auginame ir vartojame savus produktus kiekviena dieną!