You are currently viewing Smidrų tortas (pyragas)

Smidrų tortas (pyragas)

Ingredientai

Gaminimas

  1. Smidrus/šparagus apvirti. Mesti į verdantį vandenį maždaug 5 minutėm. Ištraukus nuplauti po šaltu vandeniu – atvėsinti.
  2. Česnako skilteles smulkiai supjaustyti, išplakti su kiaušiniu ir grietinėle, įtarkuoti sūrio.
  3. Tešlą iškočioti plonai (kad būtų apie 0,5 cm) ir rankomis arba lėkšte padaryti apskritimą, galima ir keturkampį… Aplinkui apipjauti ratuką, bet pjauti tik tiek, kad paliktų žymę, o ne atsiskirtų nuo apskritimo… Vidurį subadyti šakute, o aplinkui, jei liko tešlos ir yra noro, galima dar apdėti papildomą juostelę, nes tai bus „torto“ kraštas.
  4. Tada tą blyną pašauti į orkaitę 5 minutėm, kad tik pradėtų kepti ir kilti.
  5. Ištraukti ir vidurį suploti, o kraštus palikti, nes kraštai sulaikys „įdarą“.
  6. Ant tokio truputį pakepto blyno į vidurį tiesti plonai pjaustytą kumpį, smidrus/šparagus, užpilti grietinėlės mase ir kepti 200 c orkaitėje apie 30 min.

Skanaus!

Šparagų ir kitų daržovių galite įsigyti ir pas mus. Dėl produktų kokybės esame garantuoti, kadangi patys auginame ir vartojame savus produktus kiekviena dieną!