Ingredientai
- Triušiena - 1,5 kg.
- Alyvuogių aliejus - 3 valgomieji šaukštai
- Grietinė - 250 g.
- Sultinio kubelis - 1 vnt.
- Petražolės - 10 g. (sauja)
- Druska - 1 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai - 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimas
1. Petražolių lapelius susmulkinkite ir sumaišykite su druska bei pipirais.
2. Triušį supjaustykite stambiais gabalais, įtrinkite druskos mišiniu, sudėkite į indą, uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve.
3. Marinuotus triušio gabalus iš visų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir sudėkite į kepimo rankovę (jos atkirpkite tiek, kad mėsai nebūtų ankšta). Stiklinėje karšto vandens ištirpinkite sultinio kubelį, supilkite į kepimo rankovę ir kilstelėkite neužrištą galą, kad skystis neišbėgtų.
4. Morkas stambiai sutarkuokite, sudėkite ant triušienos, rankovę užriškite ir 175 °C karštumo orkaitėje troškinkite 1 val. Paskui plėvelę perkirpkite, ant išsitroškinusios triušienos sukrėskite grietinę ir kiškite į orkaitę dar pusvalandžiui.
Pagardinimui ar patiekalo garnyrui rekomenduojame mūsų ūkyje užaugintus šparagus.
Paverskite patiekalą sveikatingumo bomba!
Skanaus!
Triušienos ir daržovių galite įsigyti ir pas mus. Dėl produktų kokybės esame garantuoti, kadangi patys auginame ir vartojame savus produktus kiekviena dieną!